Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Mleko wymieszać z uprzednio roztrzepanymi jajkami, wanilią, szczyptą soli i cukrem. Dosypać przez sito mąkę i energicznie wymieszać.
Ciasto odstawić na 30 minut. Czereśnie umyć, wydrylować i dodać do ciasta.
Śmietanę ubić na sztywno i wstawić do lodówki. Na rozgrzanym tłuszczu usmażyć 8 omlecików. Gotowe trzymać w ciepłym piekarniku.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Można dodatkowo skropić je też likierem wiśniowym.