naleśniki ze szpinakiem i ryżem

naleśniki ze szpinakiem i ryżem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kaja25
w związku z ograniczeniem wychodzenia z domu nie miałam twarogu.

Składniki

  • ciasto naleśnikowe wg własnego przepisi.(jarobię na maślance i wodzie gazowanej)
  • Ryż - 3 łyżki
  • szpinak mrożony rozdrobniony - 1/2 opakowania
  • masło do smażenia i przyprawy do smaku wg uznania

Przygotowanie

  1. naleśniki smażymy na patelni lekko posmarowanej olejem

  2. ryż gotujemy "na za dużej wodzie" i odcedzamy

  3. szpinak smażymy na maśle z przyprawami wg uznania, ponieważ ryż i szpinak są raczej mdłe przyprawy powinny być wyraziste, ale jak kto lubi.
    farsz zawijamy w naleśniki, podajemy przesmażone, polane ulubionym sosem, lub zapieczone pod startym serem.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 05 kwietnia
Fajne naleśniczki:)
Składniki
  • ciasto naleśnikowe wg własnego przepisi.(jarobię na maślance i wodzie gazowanej)
  • Ryż - 3 łyżki
  • szpinak mrożony rozdrobniony - 1/2 opakowania
  • masło do smażenia i przyprawy do smaku wg uznania
Składniki