Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Z mleka, jajka, mąki, proszku, c. waniliowego i soli robimy rzadkie ciasto. Smażymy na niewielkiej ilości oleju (jeśli patelnia jest teflonowa wystarczy kapka) cienkie placki.
Truskawki zagotowujemy z cukrem. Odlewamy wiekszość soku, tak by powstała ciepła dość gęsta masa.
Nadziewamy naleśniki ciepłą masą truskawkową, ozdabiamy śmietaną. Smacznego!