Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota:)
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 246
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 746
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 118
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 144
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 246
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 746
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 118
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 144
Składniki
Do salaterki przesiać mąkę. Dodać mleko i wymieszać. Dodać jajka, cukier, sól i wymieszać bardzo dokładnie. Teraz dodawać stopniowo wodę i mieszać. Na koniec dodać olej rzepakowy i jeszcze raz wymieszać. Ciasto pozostawić pod ściereczką na ok 15 min. Patelnię delikatnie posmarować olejem rzepakowym. Smażyć na patelni cienkie naleśniki. Ciasto jest rzadkie, ładnie się rozprowadza po patelni. Do twarożku dodać płatki migdałowe, kakao, cukier, sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Umyte i oczyszczone z szypułek truskawki umieścić w garnku. Większe truskawki można pokroić. Dodać 1/2 szklanki wody i cukier do smaku. Gotować kilka minut, ale nie za długo, żeby truskawki się nie rozpadły. Dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w szklance zimnej wody. Mieszać i gotować aż masa zgęstnieje. Naleśniki smarować twarożkiem. Składać w koperty. Układać na talerzach i polewać truskawkową frużeliną. Smacznego