Naleśniki pełnoziarniste z serem i galaretką

Naleśniki pełnoziarniste z serem i galaretką
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Z takim farszem dzieci na pewno je polubią.

Składniki

  • Mąka pełnoziarnista 15 dag
  • Mąka pszenna 15 dag
  • Cukier trzcinowy 5 dag
  • Jajka 3 szt.
  • Jogurt naturalny 180 g
  • Mleko 300 ml
  • Szczypta soli
  • Olej 3 łyżki
  • Woda gazowana 50 ml
  • Składniki na farsz:
  • Twaróg 25 dag
  • Cukier trzcinowy 5 dag
  • Cukier waniliowy 1 torebka
  • Jogurt naturalny 1 mały kubeczek
  • Galaretka cytrynowa 1 torebka
  • Cukier puder do posypki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Galaretkę zalać 1 szklanka gorącej wody, wymieszać i odstawić do stężenia. Wszystkie składniki na naleśniki zmiksować i odstawić na chwilę. Twaróg wymieszać z cukrem trzcinowym, cukrem waniliowym, jogurtem. Z przygotowanego ciasta naleśnikowego smażyć cienkie naleśniki i smarować lekko tężejącą galaretką, następnie przygotowanym serem i zawijać w ruloniki, oprószyć cukrem pudrem i podawać.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 22 listopada
Pyszotka;)
SprytnaChochla 22 listopada
Super pomysł z galaretką!
Składniki
  • Mąka pełnoziarnista 15 dag
  • Mąka pszenna 15 dag
  • Cukier trzcinowy 5 dag
  • Jajka 3 szt.
  • Jogurt naturalny 180 g
  • Mleko 300 ml
  • Szczypta soli
  • Olej 3 łyżki
  • Woda gazowana 50 ml
  • Składniki na farsz:
  • Twaróg 25 dag
  • Cukier trzcinowy 5 dag
  • Cukier waniliowy 1 torebka
  • Jogurt naturalny 1 mały kubeczek
  • Galaretka cytrynowa 1 torebka
  • Cukier puder do posypki
Składniki