Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i delikatne naleśniki. Smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym.
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 87
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 820
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 87
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 820
Składniki
Wodę podgrzać i przelać do miski. Dodać cukier oraz drożdże, całość wymieszać i odstawić na 10 minut. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz wlać ciepłe mleko. Całość dokładnie zmiksować aby nie było grudek.
Na suchą patelnie nakładać porcję ciasta i smażyć na średnim ogniu do momentu pojawiania się pęcherzyków. Naleśniki smażyć z jednej strony. Jeśli naleśniki są trochę grubsze można je smażyć pod przykryciem. Naleśniki sklejać w trójkąty.
Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać śmietanę, cukier oraz cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać.
Naleśniki nadziewać masą serową i układać czerwoną porzeczkę. Posypać cukrem pudrem.