Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już kilka razy słyszałam o takich naleśnikach, i wkońcu na któryms z programów angielskiech podawali przepis, całkiem dobre niektóym moga smakować bardzo (np. dzieciom)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 851
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 138
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9258
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 851
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 138
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9258
Składniki
Jajka roztrzepujemy rózgą. wlewamy mleko i stopione masło i wszytko mieszamy na gładziutki krem. Stopniowo dodajemy go do mąki i mieszamy rózgą by nie było grudek. Odstawiamy ciasto na conajmniej 20 min, mąka pewnie osiadzie, więc treba będzie zamieszać. Patelnię przesmarowujemy masłem i smażymy cienki naleśniki. Na talerz wysypujemy cukier kładziemy naleśnika, potem posypujemy znowu cukrem, polewamy sokiem z cytryny i zawijamy. Cukru nie trzeba dawać dużo u mnie tak ok. łyżeczki (nawet nie) na 2 sztuki. Samo ciasto nanalesniki jest idealne.