Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Wbijamy do miski jajka, dodajemy mleko, szczyptę soli, mieszamy
Następnie dodajemy mąkę, mieszamy i dodajemy wodę, olej
Naleśnik smażymy z jednie i z drugiej strony, przewracamy gdy zaczyna lekko odstawać od brzegu.
Podczas smażenia pieszego naleśnika, patelnia musi być dobrze rozgrzana i naoliwiona
Naleśniki można posmarować: - dżemem - nutellą - twarogiem w etapie 6 napiszę przepis na twaróg - parówkę ale naleśnik kroimy na połowę lub na mniejsze części i w jedną połówkę lub w mniejszą część wkładamy parówkę i zawijamy (jak ma się ochotę można dać ser żółty w środek parówki i trochę podsmażyć żeby ciasto naleśnikowe się złączyło) Naleśniki można ozdobić: - cukrem pudrem - dżemem - nutellą - cynamonem - jogurtem
Po posmarowaniu naleśnika i nałożeni z czym ma być naleśnik zwijamy w rulon lub w trójkąt i ozdabiamy. Smacznego :)
Przepis na twaróg do naleśników: