Muffiny jajeczne na słodko

Muffiny jajeczne na słodko
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Słodko-owocowy sposób na oryginalne śniadanie. Danie przygotowuje się bardzo szybko. Robię je często w sezonie, kiedy są świeże owoce. W zimie wykorzystuję mrożone.

Składniki

  • Jaja - 2 szt.
  • Proszek do pieczenia - 1/4 łyżeczki
  • Mleko - 1/3 szkl.
  • Sól - szczypta
  • Cukier waniliowy - 1/3 łyżeczki
  • Owoce - kilka sztuk
  • Dżem - kilka łyżeczek
  • Olej - odrobina
  • Masło - do wysmarowania foremek (chyba że silikonowe - to nie trzeba)

Przygotowanie

  1. Mieszamy jajka, proszek do pieczenia, mleko, szczyptę soli, odrobinę oleju, cukier waniliowy. Do 4 foremek silikonowych na babeczki wrzucamy kilka owoców, zalewamy masą z jajek i pieczemy 30 minut w 190 stopniach. Podajemy z ulubionym dżemem.

Składniki
  • Jaja - 2 szt.
  • Proszek do pieczenia - 1/4 łyżeczki
  • Mleko - 1/3 szkl.
  • Sól - szczypta
  • Cukier waniliowy - 1/3 łyżeczki
  • Owoce - kilka sztuk
  • Dżem - kilka łyżeczek
  • Olej - odrobina
  • Masło - do wysmarowania foremek (chyba że silikonowe - to nie trzeba)
Składniki