Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na weekendowe śniadanie. Muffiny jajeczne najlepiej smakują jeszcze ciepłe, podawane zaraz po upieczeniu. Ich skład można dowolnie modyfikować dodając do nich ulubione warzywa, zioła i przyprawy.
forma na muffinki
Szybka i smaczna
Odsłon: 14858
Polecam.
Odsłon: 436
Szybka i smaczna
Odsłon: 14858
Polecam.
Odsłon: 436
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni.
Jajka wbijamy do miski i rozbijamy na puszystą masę.
Pomidora i paprykę myjemy. Szynkę i warzywa kroimy w drobną ostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Składniki przekładamy do masy jajecznej. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Foremki smarujemy olejem. Z chleba tostowego wycinamy okrągłe kształty i wykładamy nim spód foremek. Na pieczywo wylewamy masę jajeczną z warzywami i szynką.
Muffinki jajeczne pieczemy przez około 25 minut (jajka powinny być ścięte od góry). Smacznego!