Muffinki owsiane

Muffinki owsiane
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Idealne na śniadanie lub szybką przekąskę w ciągu dnia. Zdrowe, pyszne, naturalne. Dodadzą energii na cały dzień.

Składniki

  • szklanka płatków owsianych górskich
  • jajko
  • pół szklanki mleka
  • łyżka miodu/ksylitolu/syropu z agawy/cukru
  • 2 łyżki drobno posiekanych orzechów (dowolnych)
  • 1-2 łyżki rodzynek lub suszonej żurawiny
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • dojrzały banan

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do miski wrzucamy płatki, mleko, jajko i banana. Blendujemy, aby rozdrobnić płatki. Dodajemy orzechy, kokos oraz rodzynki i dosładzamy do smaku. Powstałą masę przekładamy do foremek na muffinki. Wypełniamy do 2/3 wysokości i wkładamy do piekarnika na około 15 minut.

  2. Jemy od razu póki ciepłe lub przekładamy do pojemniczka i zabieramy ze sobą. Bardzo dobrze sprawdzi się do nich jogurt, twarożek, konfitura lub świeże owoce.

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 18 stycznia 2019
Super muffinki :) Z takimi dodatkami, to samo zdrowie i pyszny smak :)
babeczka35 19 stycznia 2019
Uwielbiam takie muffinki :)
Składniki
  • szklanka płatków owsianych górskich
  • jajko
  • pół szklanki mleka
  • łyżka miodu/ksylitolu/syropu z agawy/cukru
  • 2 łyżki drobno posiekanych orzechów (dowolnych)
  • 1-2 łyżki rodzynek lub suszonej żurawiny
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • dojrzały banan
Składniki