Miodow-owsiane muffinki

Miodow-owsiane muffinki
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KORAL
Do ciasta nie używamy robota, wszystko mieszamy łyżką i widelcem. Dla wszystkich co lubią podjadać. Muffiki są na bazie płatków owsianych, jogurtu i miodu. Słodkość dodają też rodzynki i kandyzowane kiwi.

Składniki

Przygotowanie

  1. Porcja dla 12-14 muffinek.
    Płatki owsiane mieszamy z jogurtem.
    Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia.
    Rodzynki i kiwi moczymy w gorącej wodzie, potem osączamy.
    Widelcem ubijamy jajko z miodem i olejem, następnie mieszamy z płatkami. Dodajemy rodzynki i kiwi.

  2. Dosypujemy mąkę, dokładnie mieszamy łyżką.
    Ciasto przekładamy do papilotek na 3/4 ich wysokości, pieczemy około 20 minut w 180 C.

Składniki
Składniki