Mini tarty z zielonymi szparagami, szynką, pecorino i jajkiem

Mini tarty z zielonymi szparagami, szynką, pecorino i jajkiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: FoodSafari
Pyszne mini tarty z zielonymi szparagami, szynką, serem pecorino oraz jajkiem to wspaniała propozycja na śniadanie lub kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Formy na mini tarty wykładamy ciastem francuskim. Na cieście układamy szparagi, przekładamy je szynką pokrojoną w paseczki. Całość posypujemy startym serem pecorino. Na każdą tartę ostrożnie wbijamy jajko.
    Pieczemy w 200 stopniach C od 12 do 15 minut, ciasto powinno być rumiane, a żółtko jajka nadal płynne.
    Podajemy od razu po przygotowaniu. Można posypać natką pietruszki lub ulubionymi ziołami.

Składniki
Składniki