Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki dodatek do śniadania lub na przyjęcie. Galanciki są porcyjne – dowolnej wielkości (filiżanka lub bulionówka). Skład ? Po prostu przegląd lodówki i żelatyna.
...ale pyszny.
Odsłon: 749
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 103
Polecam.
Odsłon: 649
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 389
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 200
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5160
...ale pyszny.
Odsłon: 749
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 103
Polecam.
Odsłon: 649
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 389
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 200
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5160
Składniki
1. Szykuję żelatynę mocną (2x mocniejsza niż pisze na opakowaniu) 2. Kiełbaski kroję w kawałeczki. 3. Ser, paprykę kroję w kostki. Oliwki kroje na pół. 4. Do bulionówki (filiżanki) wsypuję po kilka: kawałków kiełbaski, sera, papryki i pozostałych składników wypełniając ją maksymalnie do ¾. Zalewam żelatyną.
5. Jak ostygną wkładam do lodówki. 6. Idealne są następnego dnia do śniadania. Podaję z cytryną lub sosem majonezowo-ketchupowym.