Mielonka wieprzowa

Mielonka wieprzowa
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: pusieczek2
z podsmażaną cebulą

Składniki

  • mielonka, 4 plastry
  • cebula, 2 duże
  • pomidory, 3
  • olej, 1łyżka
  • zielona pitruszka

Przygotowanie

  1. na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy drobno pokrojone cebule,ułożyć na cebuli plastry mielonki bez osłonek oraz krążki pomidorów.Przykryć i dusić na małym ogniu kilka minut.Podawać z ziemniakami lub chlebem obficie posypać zieleniną

Komentarze do przepisu (2)

wz31 22 kwietnia 2010
Jak ja lubie takie jedzonko.
wyderka 24 kwietnia 2010
szybkie i nieskomplikowane,do ulubionych!
Składniki
  • mielonka, 4 plastry
  • cebula, 2 duże
  • pomidory, 3
  • olej, 1łyżka
  • zielona pitruszka
Składniki