Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i smaczne bułeczki na dobre śniadanie.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 301
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 301
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Składniki
Wykonanie farszu: Paprykę, pieczarki, cebulę oczyścić i bardzo drobno posiekać lub zetrzeć, smażyć na wolnym ogniu. Następnie dodać drobno pokrojonego kurczaka, przyprawić do smaku i zrumienić, po czym wymieszać z startym serem. Zdjąć z ognia, ostudzić, dodać bazylię, kukurydzę i wymieszać. Wykonanie ciasta: Drożdże rozpuścić w letnim mleku i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Margarynę posiekać z mąką, dodać żółtka, rozczyn i sól do smaku. Zagnieść ciasto i włożyć do miski z zimną wodą. Gdy ciasto wypłynie, wyjąć na ściereczkę i dokładnie osuszyć. Rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wykrawać kółka , nakładać przygotowany farsz, zlepiać dokładnie brzegi, posmarować rozmąconym jajkiem i posypać czarnuszką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni i piec około 35 minut i podawać z czerwony barszczem.