Meksykańska jajecznica.

Meksykańska jajecznica.
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Jajecznica usmażona po Meksykańsku, taka usmażona z pomidorem, papryczkami ostrymi i kiełbasą chorizo.

Składniki

  • cebula połowa
  • kiełbasa chorizo kilka plasterków
  • papryczki chili 1-2 szt.
  • pomidor 1 szt.
  • jajka kurze 3 szt.
  • natka pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • kminek szczypta
  • kurkuma szczypta

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojone w plasterki ostre papryczki, plasterki kiełbasy chorizo, pokrojoną w pół plastry cebulę.

  2. Gdy cebula ładnie się zeszkli dodajemy na patelnię pokrojonego w plasterki pomidora, smażymy aż pomidor puści sok. Całość doprawiamy solą pieprzem, kminkiem i kurkumą.

  3. Wbijamy jajka i smażymy do ich ścięcia się, posypując natką pietruszki. Jajka lekko mieszamy na koniec smażenia.

  4. Tak usmażoną jajecznicę podajemy na gorąco z domowego wypieku chlebem.

    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (5)

SlodkoSlodka83 29 października 2019
Super danie na śniadanie i kolacje :-)
SprytnaChochla 29 października 2019
Super. Podobne do szakszuki. Z chorizo wszystko jest lepsze :D
KulinarnaChwila 29 października 2019
Super na śniadanko :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • cebula połowa
  • kiełbasa chorizo kilka plasterków
  • papryczki chili 1-2 szt.
  • pomidor 1 szt.
  • jajka kurze 3 szt.
  • natka pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • kminek szczypta
  • kurkuma szczypta
Składniki