Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne bułki z dodatkiem masła. Można je jeść z każdą konfiturą, ale najbardziej smakują z taką, która jest delikatnie podgrzana.
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 23
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 303
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 23
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 303
Składniki
Wykonanie Drożdże rozkruszamy i zalewamy 1 szklanką ciepłego mleka. Czekamy aż masa zacznie garować. Dolewamy pozostałą część ciepłego mleka. Następnie do masy dodajemy mąkę, żółtka utarte wcześniej z cukrem, letnie, roztopione masło. Ciasto wyrabiamy przez 15 minut i czekamy ½ godziny aż wyrośnie. Następnie dzielimy je na 15 porcji, z których formujemy zaplatane bułki. Bułki smarujemy białkiem z odrobiną mleka. Pieczemy 20-15 minut w temperaturze 180 stopni C. Podawać z podgrzaną konfiturą.