Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pieczywo na śniadanie. Smakuje wybornie z kakao.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 57
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 98
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 57
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 98
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z cukrami, wlać cztery łyżki letniej wody, wymieszać i odstawić na chwilę. Mąkę wymieszać z solą, dodać przygotowane drożdże. Ciasto wyrabiać ręką, dolewając powoli letnią wodę, tak aby ciasto odstawało od ręki. Następnie rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką, posmarować połową masła klarownego, złożyć na pół i posmarować resztą masła. Ponownie złożyć na pół i zlepić dobrze brzegi. Przełożyć do przygotowanej formy keksowej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 35 minut. Wykonanie syropu: Z wody i cukru ugotować syrop, zdjąć z ognia, dodać masło i po jego roztopieniu dodać kilka kropli aromatu i wymieszać. Syropem polać upieczoną babę , przestudzić i pokroić na kromki.