Masełko czosnkowe z koperkiem

Masełko czosnkowe z koperkiem
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: monniqua
Świetnie nadaje się do świeżego pieczywa i ziemniaków w mundurkach.

Składniki

Przygotowanie

  1. Masło wyjąć z lodówki i poczekać, aż będzie bardzo miękkie.

  2. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.

  3. Pietruszkę i koperek (bez grubych łodyg ) bardzo drobno posiekać lub pokroić nożyczkami ( ja zawsze tak robię ).

  4. Wszystkie składniki dodać do masła i utrzeć.

  5. Masło wyjąć z lodówki i poczekać, aż będzie bardzo miękkie.

  6. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.

  7. Pietruszkę i koperek (bez grubych łodyg ) bardzo drobno posiekać lub pokroić nożyczkami ( ja zawsze tak robię ).

  8. Wszystkie składniki dodać do masła i utrzeć.

  9. Zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki, by stwardniało. Smacznego !

Składniki
Składniki