Makaron z jajkiem

Makaron z jajkiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Seria porad i przepisów - NIE MARNUJMY JEDZENIA - powstała z chęci wykorzystywania pozostałości z gotowania , obiadu jak i z czystej oszczędności i szacunku do produktu . Wiele jedzenia marnuje się w każdym domu i nie tylko w Polsce ale na całym świecie . Kosze pękają zamiast w śmieciach to w jedzeniu . Dotyczy to również restauracji i barów . Dlatego postanowiłam , zrobić użytek ze swojego bloga i doradzić co z czego można zrobić . Na pierwszy ogień idzie makaron nitki , który został z rosołu .

Składniki

  • * Makaron - w moim przypadku nitki . Zostało około 250 g * 2 jajka * Sól , pieprz * 2 łyżki oleju

Przygotowanie

  1. Olej rozgrzewamy na patelni , dodajemy makaron . Podsmażamy tak około 5 minut , a następnie dodajemy jajka , doprawiamy solą i pieprzem , mieszamy , tak żeby jajka połączyły się z makaronem .
    Smażymy kilka minut mieszając , stopnień wysmażenia zależy od upodobań . Czy ktoś woli dania bardziej suche czy mokre . Doskonale smakuje z pomidorem z cebulką .
    Doskonały pomysł na śniadanie lub kolację .

Składniki
  • * Makaron - w moim przypadku nitki . Zostało około 250 g * 2 jajka * Sól , pieprz * 2 łyżki oleju
Składniki