Lula Kebab w piekarniku z mielonej wieprzowiny

Lula Kebab w piekarniku z mielonej wieprzowiny
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: karakum
Lula Kebab w piekarniku z mielonej wieprzowiny

Składniki

  • mielona wieprzowina - 250 g
  • namoczona kromka chleba - 1 szt
  • sól - 0,5 łyżeczki
  • mielony czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • papryka - 1 łyżeczka
  • mieszanka ziół - 1 łyżeczka
  • cebula - 2 szt.
  • czosnek - 2 zęby.
  • świeży koperek - 1 pęczek

Przygotowanie

  1. Do mięsa mielonego dodajemy chleb, sól, pieprz, paprykę, zioła. Zetrzyj cebulę, posiekaj czosnek, drobno posiekaj koperek i dodaj do mielonego mięsa. Masę mięsną dokładnie wymieszać, uformować wydłużone kotlety, nałożyć na drewniane szaszłyki i położyć na blasze pokrytej folią. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 30 minut.

Składniki
  • mielona wieprzowina - 250 g
  • namoczona kromka chleba - 1 szt
  • sól - 0,5 łyżeczki
  • mielony czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • papryka - 1 łyżeczka
  • mieszanka ziół - 1 łyżeczka
  • cebula - 2 szt.
  • czosnek - 2 zęby.
  • świeży koperek - 1 pęczek
Składniki