Łososiowe kanapki przekąski

Łososiowe kanapki przekąski
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: kalina11
Kanapki kolorowe, karnawałowe, imprezowe. Szybko się je robi, a jeszcze szybciej znika jak ładnie się ozdobi. Jemy węchem i oczami,a jak jeszcze kusi fajnymi kolorami.

Składniki

  • pasta: 200 g łososia sałatkowego wędzonego
  • 150 g serka aksamitnego
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • pozostałe: chleb tostowy
  • masło
  • natka pietruszki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 kawałek ogórka zielonego
  • 7 listków rukoli
  • pieprz czerwony kulki

Przygotowanie

  1. Jajko gotuję na twardo. Łososia przekładam do miski, dodaję pokrojone jajko, serek, sól, pieprz. Całość miksuje blenderem.

  2. Za pomocą foremki do ciastek kwiatek wycinam kwiatki w chlebie tostowym, smaruję je masłem. Pastę wyciskam za pomocą szprycy, dekoruję ogórkiem, natką pietruszki, rukolą, papryką, pieprzem.

Komentarze do przepisu (2)

kucharka-amatorka 16 lutego 2018
Takie kanapeczki to rozkosz dla oczu i podniebienia. Gratuluję pomysłu!
rosynka 24 lutego 2020
Majstersztyk!
Składniki
  • pasta: 200 g łososia sałatkowego wędzonego
  • 150 g serka aksamitnego
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • pozostałe: chleb tostowy
  • masło
  • natka pietruszki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 kawałek ogórka zielonego
  • 7 listków rukoli
  • pieprz czerwony kulki
Składniki