Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak bogatej frittaty nie można nazwać inaczej, jak tylko królewską. Oprócz jajek jest tu mąka migdałowa, szpinak, mozzarella, awokado, pomidory. A całość posypana obficie szczypiorem.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
Jajka wybić do miseczki i dokładnie rozbełtać. Dodać mąkę migdałową, mielone siemię lniane, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wymieszać. Dodać jeszcze drobno pokrojone liście szpinaku. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem. Powciskać w masę kulki mini mozzarelli. Na wierzchu ułożyć pokrojone pomidory. Awokado obrać, pozbawić pestki, pokroić i ułożyć obok pomidorów. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Przed podaniem posypać obficie posiekanym szczypiorem. Smacznego.