Krokiety z kapustą i pieczarkami.

Krokiety z kapustą i pieczarkami.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: skorpionek
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wykonanie farszu:

    Ugotowane pieczarki wraz z kapustą odciskamy z wywaru i przepuszczamy przez standardowe sitko 4 mm., następnie doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy farsz.

  2. Wykonanie krokietów:

    Do miski wlewamy mleko, wodę 2 łyżki oleju i wbijamy 2 jaja. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy 1,5 szklanki mąki i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut i po tym czasie smażymy. Na usmażone placki nakładamy farsz,zawijamy krokiety i podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano.

  3. Smacznego!!!

Składniki
Składniki