Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, ale bardzo smaczne...
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 17
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 47
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 447
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 269
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 17
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 47
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 447
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 269
Składniki
Pięć jajek ugotować na twardo, wystudzić. Podsuszoną bułkę namoczyć w mleku (czas: 15 minut), lekko odcisnąć. Jajka obrać, zmielić w maszynce razem z bułką. Do zmielonej masy dać rozpuszczone masło, surowe jajko, przyprawy i pokrojoną w kostkę papryczkę jalapeno. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Z powstałej masy formować kotleciki, które następnie należy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać w towarzystwie surówki. Smacznego.
Uwaga: Z podanych proporcji wyszło mi 10 kotlecików.