Koktajl jagodowy z congee jaglanego

Koktajl jagodowy z congee jaglanego
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Aby uatrakcyjnić congee jaglane i uprzyjemnić spożycie kleiku, przygotowałam pyszny koktajl z jagodami.

Składniki

  • 300 g ugotowanego i wystudzonego jaglanego congee
  • słoik jagód pasteryzowanych bez cukru (około 250 g) albo mrożone jagody i trochę wody
  • 1 banan
  • opcjonalnie - trochę cytrynianu magnezu w proszku (żeby nie łykać kapsułek i tabletek)
  • opcjonalnie odrobina miodu (lub miodku mniszkowego) do smaku, ale zwykle nie jest to konieczne

Przygotowanie

  1. Wszystkie wymienione składniki trzeba zmiksować aż do uzyskania gładkiego, gęstego napoju. Wypić, delektować się i przywracać organizm do równowagi kwasowo-zasadowej. Na zdrowie!

Składniki
  • 300 g ugotowanego i wystudzonego jaglanego congee
  • słoik jagód pasteryzowanych bez cukru (około 250 g) albo mrożone jagody i trochę wody
  • 1 banan
  • opcjonalnie - trochę cytrynianu magnezu w proszku (żeby nie łykać kapsułek i tabletek)
  • opcjonalnie odrobina miodu (lub miodku mniszkowego) do smaku, ale zwykle nie jest to konieczne
Składniki