Kokosowy ryż na mleku z prażoną gruszką

Kokosowy ryż na mleku z prażoną gruszką
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Kokosowy ryż na mleku z prażoną gruszką

Składniki

  • Mleczko kokosowe 1/2 szklanki
  • mleko 3,2% 2 szklanki
  • Ryż 1 szkalnka
  • Cukier trzcinowy 1 łyżka
  • Wiórki kokosowe 2 łyżki
  • Gruszka 1
  • Cynamon 1 łyżeczka
  • woda 2 łyżki

Przygotowanie

  1. Mleko i mleczko kokosowe przelać do rondla. Dodać ryż i wiórki kokosowe, gotować na wolnym ogniu często mieszając przez 15 -20 minut. W razie potrzeby dolać więcej mleka. Gruszkę pokroić w kostkę i przełożyć do rondla. Następnie zalać wodą i prażyć do miękkości z dodatkiem cynamonu. Ryż przełożyć do miseczek, a gruszkę na wierzchu.

Składniki
  • Mleczko kokosowe 1/2 szklanki
  • mleko 3,2% 2 szklanki
  • Ryż 1 szkalnka
  • Cukier trzcinowy 1 łyżka
  • Wiórki kokosowe 2 łyżki
  • Gruszka 1
  • Cynamon 1 łyżeczka
  • woda 2 łyżki
Składniki