Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste kluski idealne na śniadanie lub deser.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
W malakserze miksujemy wszystkie składniki klusek na gładką masę. Na suchej patelni prażymy startą bułkę, gdy lekko się przyrumieni przesypujemy ją na spodek. Na patelnię kładziemy cukier. Masę na kluski nabieramy dużą łyżką , wkładamy do wrzącej osolonej wody i małą łyżeczką oddzielamy małe porcje klusek. Z każdej łyżki robimy 2-3 kluseczki. Od momentu wypłynięcia gotujemy tylko 2-3 minuty. Wykładamy kluski łyżką cedzakową.
Na patelnię z cukrem wlewamy odrobinę wody z gotowania klusek.. Patelnię wstawiamy na gaz gdy cukier się rozpuści polewamy kluski i posypujemy bułką.