Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski lane na mleku to wspomnienie dzieciństwa, są szybki i proste do zrobienia. Można je podać na śniadanie podwieczorek. Można też podać kluski lane z rosołem, pomidorową czy ogórkową.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Składniki
Jajka roztrzep widelcem , dodaj mąkę i sól, wymieszaj energetycznie za pomocą widelca do uzyskania gładkiej masy, jeśli masa jest za gęsta dodaj odrobinę mleka lub wody. Ciasto powinno mieć konsystencję dość rzadką, aby bez problemu można by je wlać do gotującego się mleka.
Mleko zagotuj, kiedy zacznie wrzeć powoli i delikatnie wlewaj ciasto. Gotuj około minuty. Można kluski ugotować w mleku lub ugotować w wodzie odcedzić i podać z mlekiem. Ja lubię gotować w mleku. Można przed podaniem posypać cukrem do smaku.