Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1022
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11996
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1022
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11996
Składniki
Twarożek wymieszać z rozbełtanymi jajkami, mąką pszenną i kaszą manną. Masa powinna być dość ścisła. W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli i łyżką oleju rzepakowego. Łyżką nabierać masę twarogową. Prowadzić po ściance miseczki i wkładać łyżkę do garnka z gotującą się wodą. Czynność powtarzać aż wyczerpie się masa w miseczce. Delikatnie pomieszać. Gotować 2-3 minuty. Kluseczki wyławiać łyżką cedzakową. Odkładać na talerze. W rondelku rozpuścić masło. Dodać cukier, bułkę tartą i cynamon. Mieszać. Bułka tarta powinna się ładnie przyrumienić. Kluseczki na talerzu polać masełkiem z dodatkami. Gotowe. Smacznego.