Klasyczne naleśniki

Przepis dnia 2008-11-17
Klasyczne naleśniki
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: sikorka21
Słodkie naleśniki świetnie nadają się na deser, kolacje, czy przekąske

Składniki

  • mąka, 0,25kg
  • woda gazowana, szklanka
  • mleko, szklanka
  • jajka, 2 szt
  • sól
  • konfitura

Przygotowanie

  1. Jajka łączymy z mlekiem, wodą, solą i mąką tak żeby nie powstały grudki. Wylewamy chochelką na gorącą patelnie, przewracamy gdy boki będą juz rumiane. Gotowe placki smarujemy wybraną konfiturą ( i zawijamy wedle uznania w rulony lub koperty. smacznego

Komentarze do przepisu (14)

agame 10 lipca 2008
Klasyczny przepis, ale zawsze robi wrażenie - mniam!
aloiv 12 lipca 2008
Przepis na czasie. Ja dodalabym jeszcze kilka kropli oleju do ciasta. Woda gazowana to dobry pomysl, nie musze... Czytaj całość »
Przepis na czasie. Ja dodalabym jeszcze kilka kropli oleju do ciasta. Woda gazowana to dobry pomysl, nie musze dokladac proszku do pieczenia (szczypty).Chyba zrobie z bialym serem na slodko.
obloczek 13 lipca 2008
Bardzo pyszne naleśniki. Fajnie, że nie trzeba dodawac proszku do pieczenia. Ja dodałabym twaróg zmielony (z... Czytaj całość »
Bardzo pyszne naleśniki. Fajnie, że nie trzeba dodawac proszku do pieczenia. Ja dodałabym twaróg zmielony (z cukrem), a wierzch polała polewą jagodową. Pyszności :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mąka, 0,25kg
  • woda gazowana, szklanka
  • mleko, szklanka
  • jajka, 2 szt
  • sól
  • konfitura
Składniki