Kiełbasa biała z mozarellą

Kiełbasa biała z mozarellą
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: drNowak
Kiełbasę białą parzoną przygotowuje według tradycyjnego przepisu kuchni wielkopolskiej (zapraszam do mojego przepisu „Kiełbasa biała wielkopolska parzona”). Wersja dania z białą kiełbasą zasmażaną bez tłuszczu (w piekarniku) ale za to faszerowaną serem mozarella. Na danie to wpadłam …kiedy pękły mi kiełbasy podczas parzenia.

Składniki

  • Kiełbasa biała parzona (1szt./osobę)
  • Ser mozarella ( z bloku) – po 1 pasku do kiełbasy

Przygotowanie

  1. 1. Przygotowane białe kiełbasy nacinam tworząc kieszonkę. Wkładam w nią mozarellę.
    2. Piekarnik nagrzewam do 180 st. C (grill z termo obiegiem) i wkładam kiełbaski.
    3. Piekę na rumiano i tak długo aż ser się rozpuści.

Składniki
  • Kiełbasa biała parzona (1szt./osobę)
  • Ser mozarella ( z bloku) – po 1 pasku do kiełbasy
Składniki