Keto kulki z awokado, jajka i boczku (Paleo, LowCarb)

Keto kulki z awokado, jajka i boczku (Paleo, LowCarb)
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Keto wersja kulek mocy, czyli keto kulki z awokado, jajka i boczku. Mega źródło tłuszczy, które nasyci na długo. Idealne na śniadanie i można z łatwością zabrać je ze sobą na wynos. Przepis oraz więcej pomysłów na pyszne dania znajdziesz na https://moderncavegirl.pl

Składniki

  • 2 jajka
  • 1/2 awokado
  • 80 g boczku w plastrach
  • 1 szczypta soli himalajskiej, kłodawskiej lub morskiej
  • 1 szczypta pieprzu świeżo mielonego

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na półtwardo, ostudź. Awokado zmiażdż widelcem razem z jajkiem. Z masy uformuj 8 kulek i schowaj je do lodówki na czas przygotowywania panierki z boczku. Plastry boczku smaż na patelni aż tłuszcz się wytopi i powstaną chrupiące chipsy z boczku. Posiekaj boczek na drobne kawałki i obtocz w nim kulki z jajek i awokado.

Składniki
  • 2 jajka
  • 1/2 awokado
  • 80 g boczku w plastrach
  • 1 szczypta soli himalajskiej, kłodawskiej lub morskiej
  • 1 szczypta pieprzu świeżo mielonego
Składniki