Kawior po żydowsku

Kawior po żydowsku
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Dla amatorów wątróbki.

Składniki

  • wątróbka drobiowa 35 dag
  • jaja 3 szt
  • Cebula
  • olej lub smalec gęsi do smażenia
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Jaja ugotowałam na twardo: włożone do zimnej wody- od momentu zagotowania 8 minut.

    Na patelni podsmażyłam na rumiano pokrojoną w kostkę cebulę.
    Cebulkę zsunęłam na bok i dodałam umyte i osuszone wątróbki.

    Usmażyłam je do momentu kiedy nie będą krwiste wewnątrz.

    Wątróbkę i jaja drobno posiekałam, dodałam cebulkę, sól i pieprz- sporo.

    Masę rozcierałam łyżką aż pasta zrobiła się bardziej zwarta.

  2. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (44)

Nevermore 04 marca 2019
Do wątróbki namawiać nie trzeba ;) Pyszne żarełko i tylko zastanawia mnie, co powstało z tych karczochów ;p
kucharka-amatorka 04 marca 2019
Piękno i smak na talerzu.
konhambos 04 marca 2019
taki "kawior" jest chyba smaczniejszy od oryginalnego :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • wątróbka drobiowa 35 dag
  • jaja 3 szt
  • Cebula
  • olej lub smalec gęsi do smażenia
  • sól i pieprz
Składniki