Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-11-2017
Słodkie, puszyste placki bez cukru i glutenu.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 38
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2247
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 255
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1584
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 38
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2247
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 255
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1584
Składniki
Jabłko i gruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy mąkę, cynamon, płatki i dolewamy wodę by uzyskać dosyć gęste ciasto. Na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię nakładamy po łyżce ciasta i smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.