Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszka manna to nasze ulubione śniadanie z dzieciństwa. Jadałyśmy ją na słodko z samym cukrem lub w bardziej luksusowej wersji z sokiem owocowym ze spiżarni zimą, latem zaś ze świeżymi owocami. Najbardziej lubiłyśmy kaszkę z malinami-boski smak dzieciństwa!
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 336
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 4132
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 336
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 4132
Składniki
Do rondelka z grubym dnem wlewamy zimne mleko, wsypujemy kaszkę mannę, łyżkę cukru, dodajemy masło i wstawiamy na ogień. Kaszkę doprowadzamy do wrzenia, stale mieszając, aby nie powstały grudki. Pod gotującą się kaszką zmniejszamy ogień, gotujemy ją jeszcze 3 minuty. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. W tym czasie przygotowujemy maliny. Przekładamy je do miseczki i posypujemy łyżką cukru. Rozgniatamy delikatnie, aby puściły sok. Kaszkę przekładamy na talerze i polewamy rozgniecionymi z cukrem malinami. Śniadanie gotowe!