Kasza kukurydziana z kefirem

Kasza kukurydziana z kefirem
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Śniadaniowy specjał z południa kraju

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotowałam kaszę w osolonej wodzie, na opakowaniu jest napisane , ze trzeba ją mieszać pięć minut ale tak naprawdę potrzebuje 10, aż stanie się miękka i gęsta.

    Na ugotowaną kaszę dodaję się kawałek masła i popija kefirem.

    Jest to przepis na śniadanie z przed 40 lat z samego południa kraju.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (38)

pelen_brzuszek 13 stycznia 2019
piękne zdjęcie :)
kucharka-amatorka 14 stycznia 2019
Tak kiedyś wyglądały śniadania, szczególnie dla dzieci. Może czas do nich wrócić?
Dolcevita-in-my-kitchen 14 stycznia 2019
Bardzo lubie kasze kukurydziana i rzeczywiscie trzeba ja gotowac dluzej i caly czas mieszac, bo sie przypala.... Czytaj całość »
Bardzo lubie kasze kukurydziana i rzeczywiscie trzeba ja gotowac dluzej i caly czas mieszac, bo sie przypala. Czasami kupuje ,,instant" to idzie szybciej :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki