Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca kasza z owocami, podana na śniadanie na gorąco to świetny początek dnia.
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 368
Polecam.
Odsłon: 68
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 90
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 368
Polecam.
Odsłon: 68
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 90
Składniki
Kaszę należy dwa razy przepłukać w zimnej wodzie. Następnie zalewamy szklanką wody i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującej kaszy dodajemy obrane i pokrojone w kostkę owoce, (banana skropić sokiem z cytryny), oraz rodzynki. Całość gotujemy na małym ogniu 12-15 minut i gotowe. Jeśli ktoś lubi w wersji słodszej przed podaniem polewamy miodem, ewentualnie dodajemy świeże kiwi. Smacznego.