Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jaglana podana w taki sposób zachęci nawet tych, którzy za nią nie przepadają. To świetny pomysł na zdrowe i smaczne śniadanie lub kolację.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 89
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 730
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 89
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 730
Składniki
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i płatkami owsianymi. Dodać zimne masło starte na tarce o dużych oczkach, miód, żółtko i śmietanę. Zagnieść ciasto, wylepić posmarowane masłem i oprószone bułką tartą foremki. Piec w temp 180 stopni około 15 minut.
Kaszę jaglaną wypłukać, przelać wrzątkiem na sicie 2-3 razy. @ szklanki wody zagotować w garnku, dodać sól, olej, wsypać kaszę i gotować około 18-18 minut. Po 10 minutach gotowania dodać mleko. Ugotowaną kaszę wymieszać z miodem, rodzynkami, orzechami i cynamonem, dosłodzić syropem klonowym.
Na dno upieczonych babeczek włożyć po łyżeczce konfitury, napełnić kaszą, ułożyć dowolne owoce, podawać.