Karobowe naleśniki z mąki ryżowej

Karobowe naleśniki z mąki ryżowej
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: wataga
Naleśniki, które najlepiej jeść na słodko. Zamiast karobu można użyć kakao.

Składniki

  • Mąka ryżowa (2 szklanki)
  • Karob - proszek z chleba świętojańskiego (3 łyżki)
  • Woda (1/2 szklanki)
  • Mleko lub napój roślinny (1 szklanka)
  • Olej (2 łyżki)

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy lub miksujemy na jednolite płynne ciasto.

  2. Porcje ciasta przelewamy na patelnię (najlepiej na taką z teflonem lub powłoką non-stick, wówczas możemy smażyć na suchej patelni bez dodatku tłuszczu).

  3. Smażymy przez kilka minut i podajemy na ciepło lub na zimno z ulubionymi składnikami.

Składniki
  • Mąka ryżowa (2 szklanki)
  • Karob - proszek z chleba świętojańskiego (3 łyżki)
  • Woda (1/2 szklanki)
  • Mleko lub napój roślinny (1 szklanka)
  • Olej (2 łyżki)
Składniki