Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak jak obiecałam w poprzednim poście podaję przepis na przepyszną karkówkę pieczoną na kanapki, przepis bardzo prosty wystarczy mieć mięso karczek oraz potrzebne przyprawy i jedzonko gotowe
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7240
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 158
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 183
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7240
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 158
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 183
Składniki
Zakupiony kawałek karczku przełożyć do miski wsypać przyprawy oraz wlać olej. Całe przyprawy z olejem wetrzeć - wmasować bardzo dokładnie w mięso i pozostawić na pół godziny aby przyprawy dokładnie wchłonęły się w mięso
Po wyznaczonym czasie odstania mięsa w przyprawach przełożyć je do naczynia żaroodpornego a następnie wstawić do zimnego piekarnika na drugiej półce od dołu, ustawić piekarnik na 200 stopni i piec 2 godziny co jakiś czas obracając mięso z każdej strony. Pół godziny przed końcem pieczenia się mięsa podlać go wodą i nadal piec do zmiany koloru mięsa. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia
Upieczone jeszcze gorące mięso jest miękkie aż łatwo wbija się w nie widelec, po ostygnięciu idealnie nadaje się na kanapki do kolacji a także śniadania. Karkówka wyszła bardzo smaczna przyprawy wchłonęły się nawet w środek mięsa tak że nie trzeba dosalać, można takie mięsko jeść z dodatkiem cebuli, ogórka, pomidora a nawet papryki. Polecam każdemu kto lubi zapach pieczonego się mięsa który roznosi się po całym domu