Kanapkowa pasta z wędzonej makreli i czerwonej fasoli

Kanapkowa pasta z wędzonej makreli i czerwonej fasoli
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: wjosna
Prosta i pyszna pasta kanapkowa z wędzonej makreli, czerwonej fasoli z majonezem i szczypiorkiem

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/3 pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Makrelę obrać ze skóry, wyjąć kręgosłup, podrobić mięso wyjmując z niego ości, przełożyć do miski.
    Fasolę przepłukać, odsączyć i rozgnieść widelcem na drobniejsze kawałki, dodać do ryby.
    Dodać jogurt, majonez, sok z cytryny i posiekany szczypiorek - całość dobrze wymieszać i doprawić solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (4)

konhambos 22 października 2018
Bardzo smaczna pasta, podoba mi sie to polaczenie.
Doskonaly pomysl.
SlodkoSlodka83 22 października 2018
Smaczna :-)
terwol 22 października 2018
Doskonała pasta.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 wędzona makrela
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/3 pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku
Składniki