Kanapki z patelni

Kanapki z patelni
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Szybkie i łatwe do przygotowania śniadanie.

Składniki

  • Pieczywo tostowe 4 kromki
  • Ser żółty 2 plastry
  • Salami 2-4 plastry w zależności od ich wielkości
  • Jajka małe 2 szt.
  • Mąka pszenna 1 pełna łyżka
  • Sól
  • Olej do smażenia 4 łyżki

Przygotowanie

  1. Na dwóch kromkach pieczywa położyć po 1-2 plastrach salami oraz po plastrze sera.

  2. Przykryć dwiema pozostałymi kromkami chleba.

  3. Jajka roztrzepać z odrobiną soli i mąką.

  4. Na patelni rozgrzać olej.

  5. Każdą kanapkę maczać w jajku z mąką i kłaść na rozgrzaną patelnię.

  6. Smażyć po około 3 minuty z każdej strony do lekkiego zrumienienia.

  7. Podawać gorące.

Składniki
  • Pieczywo tostowe 4 kromki
  • Ser żółty 2 plastry
  • Salami 2-4 plastry w zależności od ich wielkości
  • Jajka małe 2 szt.
  • Mąka pszenna 1 pełna łyżka
  • Sól
  • Olej do smażenia 4 łyżki
Składniki