Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak już cała pierś z indyka będzie upieczona to możemy zrobić z niej kanapki. Super smaczne i dietetyczne. Mięso jest delikatne w smaku, a kanapka wypełniona warzywami. Przetestowałam kanapkę w wersji na zimno ciabatta z oliwkami oraz w wersji ciepłej z grillowanym chlebem tostowym. Obydwie są pyszne.
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 757
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 843
Polecam.
Odsłon: 585
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 487
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 757
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 843
Polecam.
Odsłon: 585
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 487
Składniki
Przygotować sos do kanapki. Proporcje sosu to 1 łyżka jogurtu na jedną łyżkę sosu z pieczeni. Indyka pokroić w cienkie plastry. Do przekrojonej ciabatty włożyć rukole, polać octem balsamicznym. Poukładać na tym plastry pieczeni. Wszystko polać sosem pieczeniowym. Pomidorki przekroić na pół, poukładać na kanapce i przykryć druga warstwą rukoli. Jeść ostrożnie nad talerzem:)