Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, domowe bułeczki idealne na śniadanie.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7639
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 171
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 379
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7639
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 171
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 379
Składniki
Masło roztopić i ostudzić. Do mąki dodać 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę cukru, torebkę drożdży suszonych, rozpuszczone masło, 1 jajko, 1 szklankę wody i wyrobić ciasto. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godz. Ciasto podzielić na 6 równych części. Formować bułeczki w taki sposób, jak pokazano na filmiku. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć i pozostawić jeszcze na ok. 30 min. Następnie posmarować mlekiem i posypać mlekiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 200ºC i piec ok. 20 minut.