Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jodło gospodarza to nic innego jak jajecznica na bogato czyli kiełbasa, pieczarki, cebula, pomidor no i jajka wszystko oprószone posiekaną cebulką zieloną.
nóż, patelnia, widelec, przykrywka,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 367
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 367
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Na rozgrzanym maśle smażymy obraną , pokrojoną w prążki cebulę, podsmażamy do zeszklenia. Do zeszklonej cebuli dodajemy obrane pokrojone w pół plasterki pieczarki , smażymy do miękkości pieczarek , następnie dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę białą i podsmażamy dalej, pod koniec dodajemy pokrojony w kostkę pomidor ( można sparzyć i obrać ze skórki) jeszcze chwilę podsmażamy , do całości wbijamy jajka doprawiamy do smaku pieprzem i solą . Podsmażamy pod przykryciem do całkowitego ścięcia jajek, całość oprószamy posiekaną cebulką zieloną. Podajemy z pieczywem.