Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Składniki
Paprykę kroimy na równe plastry ok 1,5-2cm i smażymy na patelni do środka wkładamy plasterek pieczarki. Jak się zarumienią dodajemy cebulę.
Na drugiej patelni lub woku wstawiamy bekon czyli cieniutkie plasterki boczku.
Wracamy do papryki. Jak wszystko się zarumieni dodajemy suszoną pietruszkę oraz jajko do środka, następnie przyprawy. Całość należy obrócić przed ścięciem się żółtka. Chyba, że wolicie ścięte to wystarczy chwilę dłużej smażyć.
Smacznego