Jajko po wiedeńsku (kuchnia austriacka).

Jajko po wiedeńsku (kuchnia austriacka).
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: skorpionek
Jako po wiedeńsku jest super daniem na poranne śniadanie. Proste i szybkie w wykonaniu a o smaku nie wspomnę :)

Składniki

  • kurze jajko 1 szt.
  • drobno pokrojony szczypiorek
  • sól do smaku (szczypta)

Przygotowanie

  1. Wykonanie jest bardzo proste. Zagotowujemy w garnczku wodę i wstawiamy do gotującej się wody szklankę z wbitym do niej jajkiem. Gotujemy do momentu ścięcia się białka. Na około jajka możemy posypać pokrojonym szczypiorkiem. Gdy białko będzie ścięte wyjmujemy szklankę z jajkiem i stawiamy na spodek. Solimy i konsumujemy.

    Smacznego !!!

Składniki
  • kurze jajko 1 szt.
  • drobno pokrojony szczypiorek
  • sól do smaku (szczypta)
Składniki