Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosną jajka smakują najlepiej.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13948
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 42
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10310
Szybka i smaczna
Odsłon: 13948
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 42
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10310
Składniki
Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Obrać ze skorupek. Ściąć grubszą część jajek i wyjąć delikatnie żółtka. Ugotowaną marchewkę zetrzeć na tarce na małych oczkach. Żółtka rozgnieść widelcem. Dodać marchewkę i majonez. Wymieszać dodać jeszcze do smaku szczyptę soli i pieprzu. Takim farszem napełnić białka. Z marchewki surowej zrobić kogutkom grzebienie i dzioby. Łatwiej się wycina w surowej marchewce i jest sztywna. Kawałki marchewki ponacinać w ząbki. Przeciąć białko jajka i wsunąć marchewkę. Oczy zrobić z goździków. Podać na sałacie. Udekorować rzodkiewką. Smacznego.